O nama

Poštovanje,

Obraćam vam se u ime Fondacije Škrivanj koja je osnovana radi pružanja humanitarne pomoći osobama sa hroničnim bolestima, transplantiranim osobama i osobama sa invaliditetom.

Osnivanje Fondacije je naša porodična odluka jer se već više od 30 godina nosimo sa problemima vezanim za negu i lečenje dugogodišnjeg bolesnika za koga se znalo da je jedini mogući vid lečenja transplantacija jetre. U pitanju je moja sestra kojoj je sa 18 godina dijagnostikovana terminalna bolest jetre. U to vreme (1990.god) se naravno nije ni moglo razmišljati o transplantaciji kao realnoj mogućnosti lečenja u našoj zemlji, ali mi nikad nismo gubili nadu da ce doći dan kada će se to i realizovati. Mojoj sestri je, na našu sreću, uradjena transpalntacije jetre 2010.god u Novom Sadu od strane vrhunske lekarske ekipe na čelu sa prof.dr.Zoranom Miloševićem. Ona se, hvala Bogu, danas oseća veoma dobro i to je upravo pokretačka iskra za formiranje jedne ovakve organizacije.
Fondacija Škrivanj je osnovana radi pružanja humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Ideja je da okupimo sve ljude dobro volje, da ih pokrenemo da razmišljaju o neophodnosti ovakvih delovanja, da se podstakne svest o toj vrsti solidarnosti imajući u vidu kolika je potreba za transplantacijom, koliki je zaprepašćujući broj bolesnika koji čekaju na novi organ, a naročito strašno koliko ih je koji ne dočekaju isti.